Alla Hjärtans Dag, Praliner, Recept

Pralinklubbor i form av hjärtan med jordgubbsfyllning

Recept av Valerie Edenholm

Chokladklubbor i form av hjärtan, fyllda med jordgubb och vit choklad. Roliga att göra och dekorera och passar lika bra till barnkalaset, som tillbehör till kaffet och som ge-bort-present!

Hjärtpralinklubbor med jordgubbsfyllning

Ingredienser:
250 g belgisk mjölkchoklad
85 g vit choklad (till fyllningen)
30 g grädde
15 g jordgubbspuré
6 g smör

Gör så här:
1. Temperera chokladen och häll i silikonformen. Skaka formen så att alla luftbubblor försvinner. Töm ut överflödig choklad, sätt i klubbpinnarna och låt stelna. 
2. Smält den vita chokladen försiktigt i micron. Koka upp grädde, smör och puré.
3. Häll över chokladen och rör ihop till fyllningen.
4. Häll upp i en spritspåse. När fyllningen svalnat till ca 27 grader, fyll skalen. lämna 3-4 mm till kanten. låt stelna, gärna över natten.
5. Temperera ny choklad, häll upp i en spritspåse och spritsa själva locket (baksidan). Spritsar du noga behöver du inte skrapa av choklad och riskera att få fyllningen att följa med.
Låt klubborna stelna och pilla sedan ut de ur formen.

Dekoration:
– Borsta klubborna med guldglitter. 
– Vill du dekorera med choklad kan du försiktigt smälta ca 30 g vit choklad (låt den inte gå över 31 grader) och färga den röd. Till den mängden choklad blir cirka 5-6 droppar chokladfärg bra. Låt svalna till ca 27 grader och spritsa den dekoren du vill ha på klubborna. Låt stelna. 

Valerie har använt följande produkter:

Decora chokladfärg röd
Belgisk mjölkchoklad Decora
Klubbor hjärtan silikonform
Wilton lollopops sticks 15 cm
Skimrande pulverfärg golden sand
Scraper spatula

-♥-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *