Bakning, Recept

Cakesicles: mini cakesicles fyllda med kladdkaka med smak av nutella

Cakesicles är en slags cake pop fast i en lite större form. Ofta fylls dessa med kakdeg, inte ovanligt med just kladdkaka. Att servera cakesicles brukar vara otroligt uppskattat på födelsedagar och andra event och går att dekorera därefter. Liksom med cake pops går cakesicles att variera i oändlighet och kan dekoreras med detaljer i sockerpasta, strössel eller serveras i sin fullgoda enkelhet. Dessa går att göra på olika sätt; antingen genom att först täcka formen med choklad alternativt genom att först fylla formen med innehållet för att sedan doppa varje cakesicle i den smälta chokladen. Vill du ha ett extra snyggt slutresultat så rekommenderar vi att formen täcks med choklad först.

Cakesicles fyllda med kladdkaka med smak av nutella

Recept av Elena Braccia (@justmebaking)

Kladdkaka med nutella

Ingredienser:
100gr smör
2 ägg
2 dl strösocker (180gr)
1 dl nutella
1 dl vetemjöl (60gr)
1 tsk kakao (6gr)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180°C
2. Smörj och bröa en bakform, ca 22 cm i diameter, eller klä formen med bakpapper.
3. Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt sedan Nutella och blanda det i det smälta smöret.
4. Blanda ägg och socker i en skål tills de bara har kombinerats. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda allt till en klumpfri smet (var försiktig så att du inte blandar mer än vad som behövs och använd inte någon elektrisk visp för den här processen, annars tillsätter du för mycket luft).
5. Häll smeten i kakformen och grädda i mitten av ugnen i cirka 17 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt den stå kvar i ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna helt innan du använder den som cakesicle-deg.

Montering av cakesicles

Ingredienser:
300 gram deco melts (räcker till 8st mini cakesicles)
Kakdeg (se receptet ovan)

Gör så här:
1. Smält ca 300 gram deco melts eller annan choklad. Vill du färga chokladen tillsätter du önskad chokladfärg.
2. Fördela chokladen i cakesicle-formen och häll ut överflödet. Skrapa av den choklad som hamnar på utsidan av formen med en spatel eller liknande. Tryck in glasspinnen medans chokladen fortfarande är mjuk. Låt stelna i rumstemperatur alternativt i kylen och lägg sedan på ett till lager av choklad. Låt åter stelna.
3. Tryck i cakesicle-degen i formarna och täck ovansidan med smält choklad.
4. Dekorera efter tycke och smak!

Cakesicles av kladdkaka med smak av nutella

Det går som sagt var också bra att först fylla formarna med kakdegen för att sedan doppa innehållet i smält choklad. Då behöver du först lägga den fyllda cakesicle-formen i frysen innan du doppar varje cakesicle i chokladen.

Dessa cakesicles går också utmärkt att även göra i andra formar. Här hittar du silikonformen för diamanthjärtanen.

Elena har använt följande produkter:
Glassform Cakesicle form 8st (med tillhörande glasspinnar)
Extra Vit deco melts 1kg
Strössel Happy Sprinkles Purple Rods
Colour Mill chokladfärg Lilac
Colour Mill chokladfärg Purple

-♥-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *