• FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
  • FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
Search icon
Favorite
0
Cart icon

15 kalasidéer för både vuxna & barn

Planerar du inför en födelsedagsfest men inte vet vart och hur du ska börja? Vi har sammanställt 15 kalasidéer som både är enkla och roliga att genomföra. Oavsett hur din budget ser ut och för vem du planerar tillställningen för så hoppas vi att du kan finna lite inspiration i detta inlägg och något som passar för just ditt tillfälle.

Kalasidéer: 15 alternativ som är roliga och enkla att genomföra

Pool Party

För varma sommardagar är en typisk poolfest alltid en rolig idé! Fira födelsedagsbarnet med ett roligt poolhäng med skön musik i bakgrunden. Vill du gå all-in kan du placera ut små uppblåstbara pooler med is i och låta de fungera som dryckeshållare. Har du ingen egen pool finns det stora uppblåstbara pooler du kan köpa. För barnkalas brukar kommunens badhus stå öppen för bokningar vilket alltid brukar vara uppskattat!

Fest med slime-tema

Denna kalasidé är, som det kanske också framgår på namnet, perfekt för barn som älskar att leka med slime! Fira födelsedagsbarnet med något som hen kommer att minnas lång tid efteråt för att inte tala om gästerna.

När det kommer till maten kan det vara roligt med en buffé som du går all-in på genom att servera allt i grönt! Fyll buffébordet med gröna grönsaker, pestopasta, gröna smoothies och självklart sedan en tårta med tema grönt! Förutom maten och tårtan är kanske den viktigaste delen att skapa eget slime. Här kan du spana in hur du gör eget slime. Glöm inte att klick hem olika karamellfärger att färga slimet med. Varför inte förbereda ett kit för alla gäster med allt de behöver för att göra sitt egna slime och packa sedan innehållet snyggt i en påse. Här hittar du en massa gröna kalasdekorationer att dekorera lokalen med.

Vem gillar inte att leka med slime? Låt slime:t få bli kalasets mittpunkt!
Skattjakt

Nästan alla älskar skattjakt! Om du dessutom har en begränsad budget men ändå vill uppnå ett riktigt roligt födelsedagskalas slår det aldrig fel med en skattjakt. Börja med att skriva ner en rad ledtrådar, med ledtrådar som leder till den andra osv och slutligen den sista som kommer att leda deltagarna till själva skatten. Är barnen lite äldre funkar också gåtor, utmaningar och klurigheter av olika slag. Som skatt är godispåsar alltid uppskattat men självklart även andra saker som barnen kan tänkas uppskatta. Kanske leder det barnen till en glassbar? Skatten blir också rolig att anpassa efter temat på kalaset om det finns ett sådant. Här hittar du en massa olika kalasteman att inspireras av.

Skattjakt är en given aktivitet på ett Piratparty! Spana in kalas-temat “Pirates Party” för kalasdekorationer
Trädgårdsfest

Infaller din födelsedag under sommarshalvåret? I det fallet kan det vara en rolig idé att utnyttja trädgården. Har du ingen egen trädgård eller uteplats funkar en park givetvis också. Placera ut bord eller lastpallar direkt på marken för en fancy känsla och häng upp några ljusslingor mellan träd och staket eller kanske i ett uppslaget tält. Glöm inte att montera upp en ballongbåge vid entrén eller i anslutning till tältet för en extra pampig känsla. Det blir också en perfekt bakgrund till en fotohörna.

Trädgårdsfest passar sig utmärkt på sommaren!
Champagnefest

Vill du fira födelsedagen på ett traditionellt sätt? Då är alltid en champagnefest passande. För att göra det ännu roligare och minnesvärt kan det vara roligt att uppmana varje gäst att förbereda ett litet tal till den som uppvaktas. Improvisation i all ära, men det finns också en poäng med ett planerat tal så informera gärna gästerna i förväg så att de kommer förberedda med sina tal! Matcha med snygga kalasdekorationer i skimrande guld och silver.

Grillfest ala BBQ Party

Även om detta kanske är en av de vanligare festidéerna väljer vi ändå att inkludera det i denna listan på festidéer. En grillfest är alltid ett säkert kort och ett tips kan vara att sätta upp en gourmet-korvkiosk i trädgården. Det blir garanterat en hit under hela kvällen, framförallt senare in på natten. Det kan vi lova! Pensel med värmebeständig silikonborste ihop med en praktisk marinadskål blir både en snygg och praktisk detalj vid grillhörnan. Ett sådant set hittar du här.

BBQ och grillfest är alltid ett säkert kort!
Tropical Garden fest

Hade du önskat att få fira din födelsedag på varmare breddgrader? Bjud in till fest på bakgården och dekorera med tropiska detaljer och blomster från den lokala blomstergården. Servera sommarcocktails för de vuxna så som fruktiga drinkar som piña coladas, kalla margaritas och strawberry daiquiris. Vad mer kan önskas? Klicka hem dina detaljer från vårt fest-tema “Tropical Festival”.

Duka upp med tropiska detaljer från temat “Tropical Party”
Bjud in till Filmkväll

Vem gillar inte bio och filmkvällar? Bjud in till en biokväll som gästerna sent kommer att glömma. Under sommaren finns det inte mycket som slår en utomusbio under klar stjärnhimmel, förutsatt att vädret är med oss förstås, men det funkar givetvis också lika bra inomhus! Installera en projektor med högtalare för fullt rum och duka fram med popcornskålar och goodie-bags. Gör bioplatsen extra stämningsfull med en mysig matta samt kuddar och filtar för en oförglömlig kväll. Popcorn är självklart ett måste och lyxa gärna till det med drinkar och cocktails av olika slag. Här hittar du popcornboxar.

Filmkväll under klar stjärnhimmel? Utnyttja sommaren och anordna en filmkväll!
Cocktail-Party

Letar du efter en rolig idé på födelsedagsfest för vuxna? Ordna ett cocktailparty med smårätter och en vacker utsmyckad bar. Kanske kan du också styra upp så att gästerna får lära sig att sätta ihop några olika cocktails med ett fåtal enkla ingredienser? Vill du piffa till baren lite extra så är en ballongbåge ett enkelt och snyggt sätt för det. Här kan du spana in våra stämningsfulla ballongbågar. Glöm för all del inte sugrören till drinkarna!

Sugrör till ett Cocktail-Party är ett måste!
OS-födelsedagsfest

Är du av den äventyrliga typen? Varför inte arrangera en OS-fest? Anordna ett stafettlopp och hinderbanor och glöm inte att ordna vinstpriser till deltagarna. Med lite musik i bakgrunden blir det en rolig och fartfylld fest!

Bubbelfest

Såpbubblor blir en rolig aktivitet och effekt på vilken fest som helst och går att genomföra för alla åldrar! För att få bubblorna att strömma kontinuerligt behöver du en såpbubbelmaskin. Tillägnas festen för barn kan det vara roligt att låta dem också få blåsa. Fyll en liten uppblåstbar pool med såpblandning och låt barnen få göra sina egna bubblor med hjälp av exempelvis rockringar.

Minigolffest

Att genomföra en minigolffest är både enkelt och roligt. Du kan använda föremål som flytande skumstänger (så kallade Pool Noodles), kartonger och ballonger för att skapa en minigolfbana. Förvandla sandlådan till sandfälla och omvandla en stor öppen plats till driving range. Om du anordnar festen för barn rekommenderar vi att du använder badbollar istället för vanliga golfbollar.

Campingäventyr

Förvandla trädgården och uteplatsen till en campingplats! Slå upp några tält i trädgården och lägg ut plankor mellan tältöppningarna. Om kalaset ska anordnas för mindre barn går det utmärkt att genomföra campingfesten på eftermiddagen. Annars blir givetvis kvällen extra mysig, kanske främst som ett resultat av upphetsade barn som springer mellan tält och njuter av att få vara uppe lite extra sent in på natten. Glöm inte korven och grillade marshmallows!

Förvandla trädgården till en campingplats!
Konstnärlig födelsedagsfest

Önskar du ett kreativt party? Sätt gästerna i en kreativ anda och gör era egna t-shirts, väskor eller tavlor som gästerna sedan får ta med sig hem. Detta blir också roligt att göra gruppvis.

Avslutningsvis

Även om det kan kännas roligt att inte planera ett kalas och en fest i detalj, utan schema och uppstyrda moment, brukar det samtidigt bli riktigt lyckat när kalaset och festen har ett bestämt tema och några bestämda aktiviteter under festens gång. Vi hoppas att du har kunnat finna lite inspiration bland våra 15 kalasidéer ovan och önskar dig lycka till!

Glömt lösenordet?

Glömt ditt lösenord? Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Registrera dig hos Bakecake

Ett lösenord kommer att skickas till din emailadress.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our integritetspolicy.

Redan medlem?