Visar 1–32 av 46 resultatSortera efter senaste
Pastafärg är en dryg geléfärg som används till bakning. Det används till att färga marsipan, sockerpasta men även grädde, smörkräm och kaksmet. Hos oss kan du köpa pastafärg från varumärken som Wilton, Sugarflair, FunCakes och många mer.
Sortera
Sortera efter nyhet
Sortera efter mest sålda
Sortera efter lägsta pris
Sortera efter högsta pris
Visar 1–32 av 46 resultatSortera efter senaste
Pastafärg är dryg i konsistensen och är mer koncentrerad än den traditionella karamellfärgen, vilket betyder att man inte behöver tillsätta lika mycket färg för att få fram den nyans man önskar. För de blandningar som är känsligare för tillsatt vätska, såsom maräng och smörkräm, är därför pastafärg att föredra. Den drygare konsistensen innebär även att du ofta bara behöver tillsätta några få droppar för att få den färg du vill uppnå. Vill du färga choklad så rekommenderar vi istället våra chokladfärger.
Du använder färgen enklast genom att doppa en tandpetare i färgburken. Smeta sedan av färgen på det du önskar färglägga. Tänk på att det tar lite tid för färgen att utvecklas och känner du dig osäker och har möjlighet, så vänta gärna ett par timmar innan du eventuellt tillsätter mer färg. I vårt sortiment finner du alla färger du kan önska! Svart och röd färg är två färger som kan vara något svårare att få till men vi har lite tips till dig:
Färgen på det du ska färga kommer att påverka den slutgiltiga nyansen. En vit sockerpasta är svårare att få helt svart genom att enbart tillsätta svart pastafärg och blir enkelt gråaktig i tonen. För en riktigt djup svart nyans är det därför bättre att först färga sockerpastan mörk med exempelvis brun eller blå pastafärg. Detta ger fondanten en bra grund innan du lägger i svart färg. Du kan självklart använda marsipan eller sockerpasta som på förhand är infärgade.
För att få en riktigt blossande röd nyans är det bäst att först använda rosa pastafärg och sedan gå i med den röda färgen. Att färga exempelvis en vitfärgad marsipan med enbart röd färg har en tendens att annars bli lite rosa i färgtonen. Du kan också prova att tillsätta någon droppe svart gelfärg.
Tips! Om sockerpastan tycks bli kladdig i konsistensen kan du tillsätta lite majsstärkelse eller florsocker. Till kristyr kan du använda florsocker om konsistensen skulle bli väldigt lös.
Självklart kan du blanda färger hur du vill och skapa andra nyanser!