• FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 14 DAGARS RETURRÄTT
  • FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 14 DAGARS RETURRÄTT
Search icon
Favorite
0
Cart icon

Marsipan

Hos oss hittar du marsipan i flera härliga färger, där alla oavsett färg gör dina tårtor och cupcakes fulländade!

Kategorier

Färg

Pris

Sortera

Sortera efter nyhet

Sortera efter mest sålda

Sortera efter lägsta pris

Sortera efter högsta pris

Visar alla 6 resultat

Visar 6 av 6 produkter

Dekorera med smarrig marsipan

Tack vare sin flexibilitet och elasticitet kan marsipan användas till mycket, inte minst till vackra tårtlock. Vi förknippar gärna marsipan med den ros som är känd för att pryda alla ljuvliga prinsesstårtor eller marsipangrisar som hör julen till. Marsipan består av en blandning av mandel och socker som tillsammans ger en söt och lite nötig smak. I vårt sortiment av marsipan kan du välja mellan flera härliga färger och dessutom skapa din alldeles egna kulör med hjälp av pastafärg.

Hur gör man ett marsipanlock?

Konsistensen på marsipan gör det enkelt att kavla ut. Använd lite mjöl på bakbordet för att se till att marsipanet inte fastnar och pressa bort eventuella veck och bubblor för att få ett jämnt resultat. Ett lager bör vara 2-3 centimeter tjockt. Rulla upp marsipanlocket på kaveln för att lättare applicera degen jämnt på tårtan. En tårta som har en diameter på cirka 24-26 centimeter behövs cirka 500 g marsipan. 

Vad är det för skillnad på marsipan och mandelmassa?

Både marsipan och mandelmassa består av mald mandel och socker. Skillnaden är att fördelningen i mandelmassa är hälften mandel hälften socker, medan marsipan består av ungefär 25-35 procent mandel och 65-75 procent socker. 

Är det gelatin i marsipan?

Marsipan innehåller inte gelatin, men det gör däremot sockerpasta. Vilket alternativ som är bäst beror på vad du är ute efter. Om du gärna vill ha smak av mandel är svaret givet. Fördelarna med sockerpasta är att det är mer allergivänligt, eftersom det inte innehåller nötter.

Kan man frysa in Marsipantårta?

Det går utmärkt att frysa in en marsipantårta som inte ska ätas direkt. Låt tårtan tina i kylskåp när du tar ut den ur frysen och pudra på med florsocker innan servering. 

Hur gör man för att marsipanen inte ska smälta?

Genom att fodra marsipanen kan man se till att tårtan blir jämn och fri från bucklor. Man fodrar marsipanlocket genom att smörja den sidan av locket som ska ligga mot tårtan med olja eller smör.

Glömt lösenordet?

Glömt ditt lösenord? Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Registrera dig hos Bakecake

Ett lösenord kommer att skickas till din emailadress.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our integritetspolicy.

Redan medlem?