Hos oss hittar du marsipan i flera härliga färger, där alla oavsett färg gör dina tårtor och cupcakes fulländade!
Sortera
Sortera efter nyhet
Sortera efter mest sålda
Sortera efter lägsta pris
Sortera efter högsta pris
Visar alla 6 resultat
Tack vare sin flexibilitet och elasticitet kan marsipan användas till mycket, inte minst till vackra tårtlock. Vi förknippar gärna marsipan med den ros som är känd för att pryda alla ljuvliga prinsesstårtor eller marsipangrisar som hör julen till. Marsipan består av en blandning av mandel och socker som tillsammans ger en söt och lite nötig smak. I vårt sortiment av marsipan kan du välja mellan flera härliga färger och dessutom skapa din alldeles egna kulör med hjälp av pastafärg.
Konsistensen på marsipan gör det enkelt att kavla ut. Använd lite mjöl på bakbordet för att se till att marsipanet inte fastnar och pressa bort eventuella veck och bubblor för att få ett jämnt resultat. Ett lager bör vara 2-3 centimeter tjockt. Rulla upp marsipanlocket på kaveln för att lättare applicera degen jämnt på tårtan. En tårta som har en diameter på cirka 24-26 centimeter behövs cirka 500 g marsipan.
Både marsipan och mandelmassa består av mald mandel och socker. Skillnaden är att fördelningen i mandelmassa är hälften mandel hälften socker, medan marsipan består av ungefär 25-35 procent mandel och 65-75 procent socker.
Marsipan innehåller inte gelatin, men det gör däremot sockerpasta. Vilket alternativ som är bäst beror på vad du är ute efter. Om du gärna vill ha smak av mandel är svaret givet. Fördelarna med sockerpasta är att det är mer allergivänligt, eftersom det inte innehåller nötter.
Det går utmärkt att frysa in en marsipantårta som inte ska ätas direkt. Låt tårtan tina i kylskåp när du tar ut den ur frysen och pudra på med florsocker innan servering.
Genom att fodra marsipanen kan man se till att tårtan blir jämn och fri från bucklor. Man fodrar marsipanlocket genom att smörja den sidan av locket som ska ligga mot tårtan med olja eller smör.