• FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
  • FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
Search icon
Favorite
0
Cart icon

Baka till Jul: 5 redskap som definitivt underlättar julbaket!

Gör dig redo för årets julbak med funktionella köksredskap som underlättar julens bak. Vi har listat redskapen som förenklar julbaket och som definitivt gör skillnad!

1. Knäcktratt att hälla upp knäck med

Alla har vi minnen kring knäcksmet som hamnar utanför knäckformen som ett resultat av dåliga redskap. En knäcktratt, även kallad doseringstratt, är en riktig räddare i nöden och sparar på både frustration, irritation och inte minst knäcksmet! Med en knäcktratt kan du enkelt dosera smeten med precision rakt ner i formarna och som enkelt kan öppnas och stängas. Det bästa med en sådan tratt är att den även kan användas till annat så som till choklad eller annat godis som du vill baka till jul.

Med en knäcktratt kan du enkelt dosera knäcksmet, choklad, fudge och annat.

2. Spritspåsar för dekorering av pepparkakor

Pepparkakor pyntade med kristyr är både gott och vackert för ögat! Oavsett om du vill dekorera med en tunn kant av kristyr runt pepparkakan, skriva namn ovanpå eller göra fina mönster är spritspåsar ett avgörande hjälpmedel för ett snyggt resultat. Engågsspritspåsar i plast är enkla att arbeta med och antingen kan du använda dig av en liten rund metalltyll eller klippa av spritspåsens ände till den storlek du önskar. Har du inga spritspåsar hemma kan du använda dig av bakplåtspapper som du viker på mitten, formar till en strut och tejpar ihop. Riktiga spritspåsar är däremot mycket smidigare att använda. Här hittar du metalltyllar med mindre öppningar.

Spritsa och dekorera dina pepparkakor snyggt med kristyr i spritspåse

3. Digital Termometer för perfekt knäck

Hur många gånger har vi inte använt kulprovet* för att ta reda på om knäcken eller kolan är klar och redo att doseras? Kulprovet är ett bra knep för att få till en bra konsistens om man inte har en termometer hemma men ofta behöver man göra detta kulprov ett par gånger innan man uppnår det färdiga resultatet och inte sällan tycks resultatet trots det bli varierande och knäcken blir antingen för hård som en karamell eller för mjuk som en kola. En digital termometer eller en sockertermometer visar en exakt temperatur på smeten utan att du behöver göra något kulprov! Koka knäcken i rätt temperatur med antingen en sockertermometer eller en digital termometer.

*Kulprovet är ett smdigt knep för att ta reda på när knäcken är färdig. Droppa några droppar smet i ett glas med iskallt vatten. Kan du forma smeten till en realtivt hård boll är smeten färdig. Går det inte att forma till en kula betyder det att smeten är för lös och behöver kokas lite till.

Digital kökstermometer ger perfekt resultat på julgodiset varje gång. Säg hejdå till kulprovet!

4. Fyrkantig mindre bakform

Med en fyrkantig mindre bakform får du ett julgodis med ståtligt höga kanter som ger generösa bitar av kola, fudge eller annat godis du önskar baka till jul. Lägg bakplåtspapper i botten på bakformen och häll i godissmeten. Tips! Skrynkla bakplåtspappret innan du lägger ner det i formen så ligger den bättre på plats. Du kan också använda en så kallad bakbalk om du har det och ställa in längden och bredden till den storlek du önskar. Alternativt använda en silikonform för små kuber. Då är det bara att ploppa ut det färdiga julgodiset sen.

Baka ditt julgodis i mindre fyrkantiga formar med höga kanter för lyxigt godis i tilltagna bitar.

5. Justerbar Kavel – för perfekta pepparkakor

Det finns inget godare än hemmagjorda spröda pepparkakor till jul! Hemligheten bakom perfekta pepparkakor är att kavla ut degen riktigt tunt. En pepparkaksdeg som kavlas ut till en tjocklek på ca 2mm brukar vara en perfekt tjocklek. Känner du dig osäker på tjockleken vill vi slå ett slag för kavlar med distanser. Med denna typ av kavel kan du kavla ut degar med jämn tjocklek över hela degen, inte minst pepparkaksdeg! Med denna justerbara kavel medföljer fyra stycken ringar och ger degen en tjocklek på 2, 4, 6 eller 10mm. Det vill säga perfekt att använda även till saffransdegen.

Justerbar kavel med distanser ger dig jämn deg med samma tjocklek överallt

Spana gärna in några av våra favoritrecept att baka till jul här!

Glömt lösenordet?

Glömt ditt lösenord? Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Registrera dig hos Bakecake

Ett lösenord kommer att skickas till din emailadress.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our integritetspolicy.

Redan medlem?