• FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
  • FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
Search icon
Favorite
0
Cart icon

Dekorera tårta med Origami Sheets inspirerad av japansk papperskonst

Uppgradera din tårtdekoreringshylla med så kallade origami-ark, eller “Origami Sheets” som vi kallar dem, i olika unika designer. Våra origami sheets i plast är lättanvända och tillför en unik exklusiv origami-finish på din tårta. Förutom en design av smak behöver du enbart smält choklad alternativt en ganache och föredragningsvis en spatel att sprida ut chokladen med. Givetvis finns det några olika saker att tänka på när du dekorerar din tårta med denna teknik, de har vi samlat nedan.

Vad är Origami Sheet?

Ordet “Origami” kommer från Japan och hänvisar till papperskonst som uppstår genom pappersvikning. Detta begrepp har också applicerats inom bakvärlden och genom denna teknik samt lite choklad har det skapat ett fantastiskt sätt för exklusiv och vacker tårtdekorering och finish på tårtor. Ett Origami Sheet inom bakvärlden är ett ark i plast eller papp inspirerad med den speciella pappersvikningstekniken “Origami” och används för att skapa snygga kanter på tårtor.

“Ett Origami Sheet inom bakvärlden är ett ark i plast eller papp inspirerad med den speciella pappersvikningstekniken “Origami” och används för att skapa snygga kanter på tårtor.”

Våra Origami Sheets från BWB och Porto Formas är tillverkade i en hårdare plast vilka är enkla att arbeta med och som givetvis går att återanvända.

Hur använder jag ett Origami Sheet?

Förbered din choklad eller din ganache och häll över i formen. Använd gärna en spatel för att fördela den jämt. Skaka lite på formen för att få bort eventuella luftbubblor. Låt sedan stelna i kyl innan du monterar på designen på kanterna. Ganach låter du med fördel sätta sig och stelna i kyl i ett par timmar. Innan du börjar att applicera din design från ditt Origami Sheet är ett tips att stryka på ett lager av ganach, eller vad du nu har täckt tårtan med, på kanterna av tårtan innan designen ska monteras på. Det fungerar då som ett klister och designen fäster på så sätt bättre. Välj själv om du vill fylla ovansidan på tårtan med samma ganach hela vägen upp till kanten eller om du vill lämna mellanrummet som eventuellt har skapats för plats till blomster eller liknande. Skulle det uppstå några luftbubblor eller liknande kan du enkelt fylla i detta sedan när du har lossat arket från tårtkanterna.

Går det att använda smörkräm till Origami Sheet?

Du kan använda smörkräm på samma sätt som chokladganache och choklad. Däremot upplever vi att det blir mindre skarpa kanter med just smörkräm och en mindre vass finish. Vi rekommenderar därmed ganache alternativt choklad men smörkräm fungerar i praktiken också!

Hur rengör jag ett Origami Sheet?

Dessa formar är gjorda av PET-plast och dessa bör du rengöra för hand, under ljummet vatten. Vi rekommenderar inte att du använder rengöringssvampar eller borstar.

Glömt lösenordet?

Glömt ditt lösenord? Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Registrera dig hos Bakecake

Ett lösenord kommer att skickas till din emailadress.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our integritetspolicy.

Redan medlem?