• FRI FRAKT ÖVER 1500 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
  • FRI FRAKT ÖVER 1500 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
Search icon
Favorite
0
Cart icon

Lyckas med tårta – 8 verktyg för framgång!

För att lyckas med en tårta som imponerar på både smaklökar och ögon krävs det inte bara kärlek till bakning, utan också rätt verktyg och tekniker. Att baka och dekorera en fantastisk tårta kan vara en spännande och kreativ process, men vad behöver man egentligen för att lyckas? I detta inlägg kommer vi att utforska vad som behövs för att skapa en perfekt tårta och introducera några viktiga redskap som en tårt-bakare bör ha i sitt skafferi.

8 verktyg för att lyckas med tårta

En av de viktigaste sakerna att ha i åtanke när man ska baka en tårta är att ha en bra grund att arbeta med. Det handlar inte enbart om själva tårtbotten och fyllningen, utan också om att ha de rätta verktygen för att kunna bygga upp och dekorera tårtan på bästa sätt. Här har vi samlat 8 verktyg som är bra att ha hemma för att lyckas med tårta.

Tårtsåg

En tårtsåg är en oumbärlig vän när det gäller att skära tårtbottnar i jämna lager. Genom att använda en tårtsåg kan du skapa flera lager av samma tjocklek, vilket ger en jämn och professionell finish. Det finns olika typer av tårtsågar att välja mellan, inklusive justerbara sågar som kan anpassas efter tjockleken på din tårta.

Tårtsåg är ett viktigt verktyg för att lyckas med tårta
En tårtsåg gör det enkelt att dela upp en tårtbotten i jämntjocka lager.

Anslagsring

För att säkerställa stabiliteten och presentationen av en tårta är en anslagsring ett bra verktyg eftersom den säkerställer att tårtlagren är ordentligt centrerade och stabila. När man bygger flerskiktskreationer är det avgörande att varje lager ligger på plats utan att glida eller tippa, inte minst för det estetiska. Denna ring fungerar helt enkelt som en omkrets runt tårtan och håller varje lager på plats, vilket ger en stadig grund för monteringen. En justerbar tårtring ställer du helt enkelt in beroende på hur stor omkrets dina bottnar är. En viktig komponent för att lyckas med tårta!

En anslagsring fungerar som en omkrets runt tårtan och håller varje lager på plats.

Bageriplast / Tårtplast

Tårtplast, eller bageriplast som den också kallas, har flera användbara funktioner som bidrar till att säkerställa en smidig och professionell tårtmontering. För det första fungerar tårtplasten som en skyddande barriär mellan tårtlagren och omgivningen. Genom att placera plasten innanför din anslagsring kan man förhindra att fukt från fyllningar eller frostningar tränger igenom och gör tårtbottnarna fuktiga eller smuliga. Detta hjälper till att behålla strukturen och konsistensen hos varje lager, vilket resulterar i en god och stadig tårta.

För det andra underlättar tårtplasten själva monteringsprocessen. När man staplar flera lager på varandra kan det vara svårt att hålla dem i rätt position utan att de glider eller tippas. Genom att klä in anslagsringen med tårtplast på insidan kan man skapa en fast yta och ge tårtan stabilitet. Detta gör det möjligt att enkelt bygga flerskiktskreationer utan att behöva oroa sig för att tårtan ska rasa ihop.

Tårtplasten hjälper dessutom till att bevara tårtans färskhet och smak under montering och förvaring. Genom att hålla luften ute förhindrar den att tårtan torkar ut och behåller dess smak under en längre tid. Detta är särskilt viktigt om tårtan ska förberedas i förväg eller transporteras till en annan plats. Bageriplast kan även klippas och formas efter behov, vilket gör det möjligt att anpassa den till olika storlekar och former av tårtor. Vid varsam använding kan den dessutom återanvändas vilket gör den till en kostnadseffektiv lösning för både hemmabagare och yrkeskonditorer. Här hittar du tårtplast i olika storlekar.

Roterande Tårtfat

När lagrena är staplade på varandra behöver du ett roterande tårtfat för själva dekoreringen. Ett roterande tårtfat är en praktisk uppfinning som gör det enklare att sprida och jämna ut fyllningen eller frostingen runt om tårtan. Genom att placera tårtan på det roterande fatet kan du vrida den medan du arbetar, vilket ger en jämnare fördelning av fyllning och frosting. Det underlättar också när du ska dekorera sidorna av tårtan och skapa en jämn yta.

Ett roterande tårtfat gör fördelningen av frosting och spritsandet smidigt.

Spatel

För att jämna ut frosting eller smörkräm och skapa en jämn yta på tårtan är en spatel ett väsentligt verktyg. En spatel kan vara rak eller vinklad och används för att sprida och jämna ut frosting eller smörkräm på tårtans yta och sidor. Det är viktigt att ha en mjuk hand när du använder spateln för att undvika att förstöra tårtbotten eller dra med smulor från ytan.

Degskrapa

En av de primära användningarna av en degskrapa vid tårtdekorering är att skapa jämna och släta ytor på tårtan. När du applicerar frosting eller smörkräm på tårtan kan det vara svårt att få ytan helt slät och jämn med en spatel eller kniv. Här kommer degskrapan till din räddning. Genom att hålla skrapan i en vinkel mot tårtan och försiktigt skrapa över ytan kan du ta bort ojämnheter och få en jämn och professionell finish, en viktig komponent för att lyckas med tårta rent estetiskt.

En annan användning av degskrapan är att skapa texturerade mönster på tårtans yta. Genom att experimentera med olika vinklar och tryck kan du skapa snygga mönster och strukturer i frostningen eller smörkrämen. Det kan vara allt från klassiska ränder eller vågor till mer kreativa mönster som rutmönster eller virvlar. Degskrapan ger dig möjlighet att uttrycka din kreativitet och skapa unika designelement på tårtan.

Med en tårtskrapa kan du skapa jämna och släta ytor på tårtan.

Förutom att skapa texturerade ytor kan skrapan också användas för att skapa skarpa kanter och definiera former. Om du till exempel vill ha skarpa kanter runt tårtans sidor eller skapa tydliga avgränsningar mellan olika färgade frostinglager kan degskrapan hjälpa till att uppnå detta. Genom att försiktigt skrapa längs kanterna eller runt formerna kan du få till en tydlig och definierad finish.

Detta verktyg är också användbart vid rengöring och jämn fördelning av överflödig frosting eller smörkräm. Om du har applicerat för mycket frosting kan du använda skrapan för att ta bort överskottet och skapa en balanserad mängd på tårtan. Detta hjälper till att undvika klumpar och ojämnheter i dekoreringen.

Följ oss på Instagram på @bakecake.se för mer tips och inspiration!

Spritspåsar

För att kunna dekorera tårtan på ett konstnärligt sätt är spritspåsar ett oumbärligt verktyg. Dessa används för att spritsa ut frosting eller smörkräm i olika mönster och former och finns i olika storlekar. En spritspåse utrustas med olika typer av spritstyllar som skapar själva mönstret på frostingen. Det finns olika typer av påsar att välja mellan, inklusive engångspåsar och återanvändbara påsar av tyg eller plast. Här kan du spana in vårt sortiment av spritspåsar.

Spritstyllar

Spritstyllar finns i olika former och mönster, från runda till stjärnor och blommor. Genom att använda olika spritstyllar kan du skapa vackra dekorationer och mönster på tårtan, som ger den en professionell touch. Om du önskar använda fler än en tyll med en och samma frosting så är tyllkoppling också smidigt att använda. Då skruvar du helt enkelt bara bort själva tyllen från koppling och påse och byter till en annan.

Tyllar möjliggör vackra dekorationer på din tårta och finns i många olika mönster.

Andra moment för att lyckas med tårta

Andra viktiga moment för att lyckas med tårta är aspekter så som tålamod och övning samt hygien och säkerhet. Tårtbakning är en konstform som kräver tid och noggrannhet! Var beredd på att det kan ta ett tag att bemästra teknikerna och få till perfektion. Varje tårta du bakar är en chans att lära dig något nytt och förbättra dina färdigheter. Var inte rädd för att misslyckas – det är genom misstagen vi lär oss mest.

Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis, för att lyckas med tårta behövs både passion för bakning och rätt verktyg. Genom att ha rätt verktyg och tekniker kan du skapa en tårta som inte bara smakar fantastiskt, utan också ser ut som ett mästerverk. Så, sätt igång och låt din kreativitet flöda i tårtbakningen!”Det kompletta tårtdekoreringskittet för framgång: Alla verktyg du behöver för att skapa mästerverk i köket!”

Upptäck vårt fantastiska Tårtdekoreringspaket – det ultimata verktygskitet för att lyckas med tårta och som tar din tårtbakning till nya höjder! Oavsett om du är en erfaren kock eller en nybörjare inom bakning, är detta kit designat för att ge dig alla nödvändiga verktyg och hjälpmedel för att skapa spektakulära tårtor.

Med vårt ”Stora Tårtdekoreringspaket” får du en omfattande samling av behändiga verktyg som är särskilt utvalda för att möta alla dina behov och ge dig bästa möjliga resultat – beställ nu och låt din kreativitet blomstra!

Glömt lösenordet?

Glömt ditt lösenord? Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Registrera dig hos Bakecake

Ett lösenord kommer att skickas till din emailadress.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our integritetspolicy.

Redan medlem?