• FRI FRAKT ÖVER 1500 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
  • FRI FRAKT ÖVER 1500 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
Search icon
Favorite
0
Cart icon

Kladdkaka med hallon- och chokladmousse

Rated 0 out of 5

Denna kladdkaka med hallon- och chokladmousse är en chokladälskares dröm. Med sin saftiga chokladbas, krämiga hallonmousse och lena chokladmousse är detta en perfekt kombination av sött och syrligt. Ge dig själv och dina gäster en magiskt god avslutning på middagen med detta enkla och lockande recept!

Lyckas lätt

Upp till 60 Min

Kladdkaka med himmelsk hallon- och chokladmousse

KLADDKAKA:

  • 150 g smör
  • 100 g mörk choklad ca 54%
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • Havssalt efter smak
  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl vetemjöl

CHOKLADMOUSSE:

  • 100 g mjölkchoklad ca 35 %
  • 1,5 dl vispgrädde

HALLONMOUSSE:

  • 60 g frysta hallon
  • 2 msk socker
  • Ca 1 krm agar agar
  • 0,6 dl grädde

Gör så här:

KLADDKAKA:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form på 20cm i diameter och lägg ett bakplåtspapper i botten.
  2. Smält smör och choklad, antingen i mikron eller över vattenbad.
  3. Vispa ägg och socker
  4. Sila ner de torra ingredienserna och häll i chokladsmöret.
  5. Vänd samman till en jämn smet.
  6. Häll smeten i formen och grädda i ca 20 minuter. Den ska fortfarande vara gungig i mitten när den är klar.
  7. Låt kakan svalna helt, vänd upp och ned på den för att få en jämn yta att dekorera på.

Följs oss på Instagram på @bakecake.se för mer inspiration!

CHOKLADMOUSSE:

  1. Koka upp 0,5 dl av grädde, häll över chokladen och låt den stå i ca 1 minut. Rör sedan om till en jämn smet.
  2. Vispa resten av grädden lätt, vänd sedan ner chokladen försiktigt. Spritsa sedan moussen i en kupolform

HALLONMOUSSE:

  1. Blanda agar agar med två msk vatten och låt stå i ca 5 minuter.
  2. Värm hallon och socker på spisen under omrörning tills hallonen smält och purén har blivit varm. Häll ner agar agar och låt purén värmas på spisen ett par minuter till.
  3. Sila purén till en slät puré och låt svalna helt.
  4. Vispa grädden lätt och fluffigt. Vänd försiktigt ner purén.
  5. Spritsa i en kupolform och låt stå i frysen i minst 6 timmar.

Du behöver

Slut i lager Halvklot Silikonform Set: Kula, Dome 6/15/24 Pralinform Choklad

Halvklot Silikonform Set: Kula, Dome 6/15/24 Pralinform Choklad

159.00 kr
BakeCake

Recensioner

Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!

Skriv en recension

Din epostadress kommer inte att visas.

Glömt lösenordet?

Glömt ditt lösenord? Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Registrera dig hos Bakecake

Ett lösenord kommer att skickas till din emailadress.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our integritetspolicy.

Redan medlem?