Mjuk pepparkaka hör julen till! Baka den traditionella julkakan i form av små stugor och dekora med florsocker, kristyr och strössel. En perfekt kaka att baka med barnen.
Recept av: Maria Kahwi Palmgren
Lyckas lätt
Upp till 60 Min
Ingredienser:
3 ägg
100g smält smör
1,5 dl socker
1 dl malda hasselnötter
1,5 dl mjöl
2,5 msk kakaopulver
3 tsk pepparkakaskrydda med apelsinsmak
1,5 dl mjölk
1 tsk bakpulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Vispa ägg och socker poröst
3. Tillsätt malda hasselnötter, pepparkakskrydda, kakao, mjöl, bakpulver och rör om försiktigt.
4. Häll sedan i smör, mjölk och blanda ihop till en jämn smet .
5. Pensla formen med lite smält smör och fyll försiktigt formen med 3/4 smet i varje fördjupning ”hus”. Här hittar du silikonformen.
6. Skaka formen lite lätt så att smeten fördelar sig jämt.
7. Grädda mitt i ugnen 35-40 min.
8. Låt husen svalna helt och dekorera med kristyr, strössel och pudra med florsocker.
Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!
Din epostadress kommer inte att visas.
6 styck Lite träning krävs 60 Min Recept på en nyttigare variant av den traditionella mazarinen, som är minst lika...
Fortsätt läsa1 – 2 kransar Lite träning krävs Upp till 120 min Recept på juligt vetebröd som fylls med mandelmassa och...
Fortsätt läsa