• FRI FRAKT ÖVER 1500 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
  • FRI FRAKT ÖVER 1500 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
Search icon
Favorite
0
Cart icon

Mjuk Pepparkaka med Hasselnötter & Choklad

Rated 0 out of 5

Mjuk pepparkaka hör julen till! Baka den traditionella julkakan i form av små stugor och dekora med florsocker, kristyr och strössel. En perfekt kaka att baka med barnen.

Recept av: Maria Kahwi Palmgren

Lyckas lätt
Upp till 60 Min

Ingredienser:

3 ägg
100g smält smör
1,5 dl socker
1 dl malda hasselnötter
1,5 dl mjöl
2,5 msk kakaopulver
3 tsk pepparkakaskrydda med apelsinsmak
1,5 dl mjölk
1 tsk bakpulver

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Vispa ägg och socker poröst
3. Tillsätt malda hasselnötter, pepparkakskrydda, kakao, mjöl, bakpulver och rör om försiktigt.
4. Häll sedan i smör, mjölk och blanda ihop till en jämn smet .
5. Pensla formen med lite smält smör och fyll försiktigt formen med 3/4 smet i varje fördjupning ”hus”. Här hittar du silikonformen.
6. Skaka formen lite lätt så att smeten fördelar sig jämt.
7. Grädda mitt i ugnen 35-40 min.
8. Låt husen svalna helt och dekorera med kristyr, strössel och pudra med florsocker.

Recensioner

Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!

Skriv en recension

Din epostadress kommer inte att visas.

Glömt lösenordet?

Glömt ditt lösenord? Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Registrera dig hos Bakecake

Ett lösenord kommer att skickas till din emailadress.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our integritetspolicy.

Redan medlem?