Recept på saftiga vetebullar med len bakstabil vaniljkräm.
Ingredienser:
Fyllning:
Vaniljkräm:
Gör såhär:
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt och häll över jästen så att den löses. Arbeta ner övriga ingredienser, mjölet lite i taget, till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 50 min.
Blanda ihop fyllningen och låt den stå framme. Vispa vaniljkrämen enligt förpackning. Ställ i kylskåp.
Ta upp degen på mjölat bord, dela i 2 delar. Kavla 2 rektanglar, ca 40 x 20 cm. Bred fyllning på varje deg. Vik på mitten. Skär ca 1 cm breda strimlor av deglängderna. ́Tvinna strimlorna och forma bullar. Lägg i formar på en plåt.
Gör en grop i varje bulle och klicka i vaniljkräm. Vaniljkrämen är väldigt fast (för att inte rinna ut under gräddning), använd 2 matskedar så går det lättare. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Pensla bullarna med ägg, grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min. Låt svalna och pudra över florsocker.
Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!
Din epostadress kommer inte att visas.
cirka 6 – 8 styck 40 Min. Recept på frasiga våfflor utan ägg. Servera dem nygräddade med vispad grädde och...
Fortsätt läsacirka 35 – 40 styck Lite träning krävs Upp till 80 min Recept på härlig kombination där saftiga saffransbullar fylls...
Fortsätt läsa1 – 2 kransar Lite träning krävs Upp till 120 min Recept på juligt vetebröd som fylls med mandelmassa och...
Fortsätt läsaCirka 15 – 20 styck Lite träning krävs Upp till 100 Min Recept på en riktig klassiker som älskas av...
Fortsätt läsa