• FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
  • FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
Search icon
Favorite
0
Cart icon

Ryska tyllar: såhär spritsar du blommor med ett enda tryck!

Med ryska tyllar kan du spritsa fantastiska blommor med enbart ett lätt tryck på spritspåsen. Ryska tyllar är enkla att jobba med just för att du inte behöver ha någon särskild teknik vid själva spritsandet. Eftersom dessa tyllar redan har ett färdigt mönster på munstycket innebär det att du enbart behöver lyfta handen och spritspåsen uppåt vid själva spritsandet i princip.

När man spritsar bakverk och tårtor med ryska tyllar bör man använda en relativt fast smörkräm eller frosting för att de spritsade detaljerna bäst ska bibehålla sin form. Marängsmörkräm fungerar ypperligt till detta ändamål. Bakverk spritsade med marängsmörkräm bör stå framme en liten stund innan de äts.

Marängsmörkräm recept

Recept & guide av Sara Nakhaei

Ingredienser:
93 g äggvita (ca 3st medelstora)
130 g socker (ca 1,5dl)
225 g rumsvarmt smör
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Värm äggvitorna och sockret i en skål över vattenbad och rör om hela tiden tills sockerkristallerna är upplösta och når en temperatur på 60 grader. Ställ åt sidan och vispa med en elvisp eller köksassistent tills den är vit och fluffig. Med köksassistent tar det cirka 10 minuter. Med elvisp får du räkna med den dubbla tiden.

När marängen når rumstemperatur tillsätter du smöret lite i taget och fortsätter att vispa. Vispa hela tiden tills du få en mjuk och glansig kräm och addera sedan vaniljsockret och vispa lite till. Det går också bra att färga marängsmörkrämen med pastafärg.

Andra smörkrämer

Andra typer av smörkrämer fungerar också till dessa tyllar, inklusive amerikansk smörkräm. Vill du inte göra en egen smörkräm går det också bra att använda vår färdiga bakmix, enchanted cream, för smörkräm. Enchanted cream blandar du enkelt med mjölk alternativt med vatten och mängden står på förpackningen. Vi rekommenderar en mindre mängd vätska till ryska tyllar eftersom smörkrämen behöver vara något fastare.

Spritsa med ryska tyllar

  1. Blanda smörkrämen med önskad pastafärg
  2. Klipp toppen av en spritspåse för engångsbruk med en sax så att tyllens ände kan passera genom den. Du kan också använda en tyllkoppling om du vill använda smörkrämen i spritspåsen till olika ryska tyllar.
  3. För olika färger på blomman kan du lägga en färg runt spritspåsens innerkanter och en annan färg i mitten.
För olika färger på blomman kan du lägga en färg intill spritpåsens kanter och en annan i mitten.

4. Täck muffinsens yta med lite smörkräm.
5. Tryck försiktigt på spritspåsen så att smörkrämen fäster på ytan och dra sedan stadigt uppåt samtidigt som du trycker på påsen. Ett litet tryck med spritspåsen ger korta blommor medans ett längre tryck på spritspåsen ger en längre blomma. 2-3 cm brukar vara en lagom längd.

Spritsa stadigt uppåt samtidigt som du trycker på påsen.

6. Komplettera med löv och blad med en bladtyll. Klart!

Klart!
Sara har använt följande produkter:

Russian Piping Tips 12st
Spritspåsar 100st Medium
Pastafärg Rose Wilton
Pastafärg Grön FunCakes
Pastafärg Persika FunCakes

-♥-

Glömt lösenordet?

Glömt ditt lösenord? Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Registrera dig hos Bakecake

Ett lösenord kommer att skickas till din emailadress.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our integritetspolicy.

Redan medlem?