• FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
  • FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
Search icon
Favorite
0
Cart icon

Såhär ordnar du ett magiskt Barnkalas med enkla medel

Såhär ordnar du ett magiskt Kalas

Kalas är för oss ren skär lycka! Att få se våra barns ögon lysa av förväntan och spänning utmynnar givetvis i glädje för en förälder. Eller hur? Födelsedagar brukar snabbt bli en av barnens favoritdagar och många kan nog känna igen sig i den där härliga tillfredsställande känslan som infinner sig när man har lyckats överträffa barnets förväntningar på ett kalas.

De där förväntningarna kan givetvis också kännas övermäktiga och planeringen inför tillställningen kan ibland kännas överväldigande. Så, hur får man till det där magiska kalaset utan att behöva planera jättelångt i förväg och in i minsta detalj? Vi har samlat några tips nedan.


5 Tips till ett magiskt kalas:

Aktiviteter/lekar
Man behöver inte lägga en årsinkomst på att planera ett kalas. Clowner och trollkarlar kan givetvis bli roliga inslag under ett barnkalas men ofta brukar barn sköta det där med lekar på ett okomplicerat och naturligt sätt på egen hand. Någon styrd lek kan ändå kännas bra att planera för. En enkel och rolig aktivitet som brukar gå hem är dansstopp. Då får barnen dansa och få utlopp för sin energi tills musiken tystnar. Färdiga musiklistor kan enkelt hittas på Spotify och vill man få till en extra partyhöjare kan en färgsprakande discokula eller konfettibomb bli en festlig detalj under lekens gång.

Presentöppning
Lek kan även vävas in i själva presentöppningen. Då får barnen sätta sig i en ring med sitt medtagna paket i knät. Födelsedagsbarnet sätter snurr på flaskan och få öppna det paket som flaskhalsen sen pekar på. En version på snurra flaskan helt enkelt. De lugnare stunderna är få förunnat och ett tillfälle somliga inte vill gå miste om 😉

Dukning & Dekorationer
Ett inbjudande kalas- och dessertbord kan dukas med tallrikar och glas i såväl porslin som papper. För de allra minsta kalasfirarna kan papper vara ett smidigt alternativ till en kalasdukning. Att duka och dekorera efter ett bestämt tema blir inte bara roligt för barnen utan också smidigt för anordnaren av kalaset. I valmöjligheternas land som vi idag lever i kan det kännas skönt att välja artiklar utifrån ett bestämt tema.

Att ordna dukningen efter ett bestämt tema blir både roligt för barnet och smidigt för anordnaren av kalset. 

Godis
Vill man dela ut godispåsar under kalaset så kan man exempelvis göra det genom fiskdamm eller skattjakt. Man kan också dela ut gottepåsarna vid barnens hemfärd. Då undviker man dessutom situationen med barn förtvivlade över borttappade bitar och förväxlade påsar. Annat än ätbara sötsaker går givetvis lika bra att lägga i påsarna. Tillfälliga tatueringar brukar exempelvis vara uppskattat att få med sig hem.

Tårta
Oavsett om man bakar själv eller köper färdigt så blir ett kalas ändå fulländat med något sött bakverk får vi väl ändå säga. Marrängsviss, tårta, cupcakes.. ett sött bakverk har många namn. Oavsett vad så kan det vara roligt att sätta lite färg på bakverken med exempelvis pastafärg, strössel, cakepicks & tårtljus. Har kalaset ett specifikt tema kan det vara roligt att dekorera efter temats figurer och karakteristiska färger.

En kalastårta kan enkelt piffas till med cakepicks och tårtljus. Här kan du spana in våra tårtdekorationer

Klassiskt Recept på Hög Tårtbotten

Hur många olika recept på tårtbottnar har Du provat att baka i ditt liv? Jag själv har tappat räkningen för länge sedan och inte minns jag heller vilket recept jag nu gick efter när jag fick till den där perfekta luftiga tårtbotten till min mormors 70-årsfest. Är man, som jag, från den generation där telefonen blir informationskällan till nästintill allt så kanske somliga kan känna igen sig..

Hur som helst, när jag för några år sedan kom över min gammelmormors välanvända receptsamling så blev hennes recept på tårtbotten min räddning på detta i-landsproblem. Trots att jag idag kan receptet utantill så sitter den lilla nötta lappen kvar, charmigt uppklistrad på insidan av ett av våra köksskåp här hemma. Nedan delar jag med mig av ett snarlikt recept, fast i digital form. Receptet kommer från matprofilen Zeina och bygger på 3-lika-metoden. Klicka på titeln nedan för att komma vidare till receptet.

Recept Tårtbotten – 3 Lika Delar

Klassiskt osvikligt recept på luftig tårtbotten av matprofilen Zeina.

-♥-

Glömt lösenordet?

Glömt ditt lösenord? Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Registrera dig hos Bakecake

Ett lösenord kommer att skickas till din emailadress.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our integritetspolicy.

Redan medlem?