• FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
  • FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
Search icon
Favorite
0
Cart icon

Samtal med BakeToYou: om resan till eget Konditori & en typisk dag på jobbet

År 2015 startades konditoriet BakeToYou med en verksametsidé som var ämnad att inrikta sig på praliner.. tills en kund en dag ihärdigt övertalade duon om en leverans av en tema-tårta vilket resulterade i en utvidgad rörelse och positiv framtid för det nystartade konditoriet och som idag har fullt på schemat! Vi har fått äran att intervjua Anna-Karin och hennes dotter Alma om resan från idé till färdigt konditori, om hur en typisk dag som konditor ser ut och mycket mer.

Intervju med Anna-Karin Sandberg & Alma Sandberg

Hej BakeToYou! Berätta lite om er själva! Vilka är Ni & vad hittar man hos er?

Alma är utbildad konditor och jag (Anna-Karin) är självlärd, har gått lite olika pralinkurser hos bästa Alma Sundoy som numera bor i Norge. Hos oss hittar man praliner/design choklad såsom högklackade skor/väskor/hello kitty, porschar och lite annat smått och gått. I bakväg har vi en hel hylla med Glutenfria bakverk, även veganskt och
sockerfritt. Vi bakar väldigt varierande men har ett standard sortiment; till exempel vårt minifika som är jättepopulärt tex mini citronpaj/kolapaj/miniprinsess/minidammsugare/minibiskvi. Sedan har vi bland annat keylime kladdkaka, olika cheesecakes, biskvier, dammsugare, lyxkladdkaka. Ja, vi har ett ganska stort sortiment. Dessutom gör vi vår egna glass som är laktosfri. Bästsäljande glassen vi gör är saltlakritsglassen. På fredagar har vi bröd/limpa/glutenfritt bröd och på lördagar har vi
frukostfrallor, vi levererar även på lördagsmornar och då beställer kunder frallor/bullar och praliner mm som vi levererar utanför deras dörr,) Mer och mer populärt,)

Vi levererar också några olika bakverk till Ica i Tyresö, det är superkul – att lilla vi finns på Ica 😉 Vi har även köpt in en foodvagn som vi precis i dagarna nu har ställt hos Tyresö Handelsträdgård, där ska vi stå nu när det blir fint väder. Vi får dela upp och klona oss helt enkelt. Vi har även anställt en toppentjej, Tuva, hon är kock men vill bli konditor så vi ska lära henne det vi kan 🥰🙏 Hon är precis en sådan man vill ha, social/ödmjuk/glad/serviceminded/ordningsam och sååå mysig tjej verkligen 🥰

Självklart är vi nyfikna på Baketoyou! Hur ser eran resa ut, från idé till färdigt konditori? 

Allt började såklart som många andra man bakar med sina barn och Alma var den som snappade upp detta intresse. När Alma var 12 år gammal fick hon en pralinkurs av oss, den kostade lite mycket så hon fick gå själv. Kursen höll på i flera timmar och när jag väl skulle hämta henne därifrån så började intresset för praliner. Vi åkte snabbt hem och shoppade loss på nätet ett litet kit, efter mycket om och men så fick vi till praliner till slut – vilken lycka – så vi fortsatte. Sedan började det spridas och vi fick lite betalt vilket tillslut ledde till att vi hade en rätt så bred kundkrets (det här höll på i ngra år) sedan var det dags för Alma att börja gymnasiet. Givetvis ville hon bli en konditor och i samma veva startade vi företaget, det var 2015.

Vi smygstartade det och hade öppet lördagar i vår industrilokal, där sålde vi praliner och bakverk tills det en dag kom in en kund och ville att vi skulle baka en tårta till hans företag som fyllde 15 år. Nej sa vi bestämt, inga tårtor gör vi (vi hade ju ingen direkt erfarenhet av att baka tema-tårtor, men han tvingade oss ( med glimten i ögat)) 😂 Där började vår resa med tårtor. Där och då började vi numrera alla våra tårtor, en sån kul grej! Att vi var beredda att jobba fattade vi, men såhär mycket 😂🙈🥰 Vi älskar det vi gör verkligen och har alltid sett kvalitet & utseende gå hand i hand. Det ska vara lyxigt att handla hos oss, den känslan tror jag våra kunder känner. Vi älskar lyx och glitter;)

Hur ser en typisk dag ut på BaketoYou? Hur ser era arbetstider ut?

Vi börjar vid 7 och slutar vid 19 tisdag – fredag och 6-16 på lördagar. Vi försöker ha lite ledigt på måndagar men ibland får vi in bra beställningar och då får vi hoppa in helt enkelt. Vi tar emot beställningar på tårtor och bakverk och pralineroch är verkligen så tacksamma över varje kund vi får. Det är hårt slit varje dag, det är inte bara och baka, utan det är inköp/reklam/fylla butiken/fota/lägga ut bilder/och det nödvändigaste att bokföra 😂

Måste man ha en utbildning för att få lov att öppna ett konditori?

Nä, man behöver inte vara utbildad konditor för att öppna ett konditori,men att ha ett stort intresse och stort tålamod är bra:)

Det finns idag ett otaligt antal mat- och bakbloggar, som dessutom har eskalerat i antal den senaste tiden, och för dem som önskar ta steget vidare till att öppna ett konditori/bageri – vad skulle ni säga är ett första steg dit?

Man måste överväga om man kan & vill lägga ner så mycket tid på sitt företag. Det är verkligen mycket att tänka på, men så roligt att vara sin egen och få bestämma precis hur du vill forma ditt företag. Första steget till att skaffa eget företag är väl att känna av marknaden, har man underlag? Kunder? Lokal?

Av alla arbetsuppgifter, vad skulle ni säga är det absolut roligaste respektive mindre roligast att göra?

Vi älskar verkligen allt inom bakning svårt att säga vad vi älskar mest, men att tillverka praliner är vansinnigt roligt. Det tråkigaste är väl att baka anslag 😂

Har ni något särskilt minne som ligger extra nära hjärtat bland alla beställningar ni har gjort?

Bästa minnet var väl när allt började med tårtbeställningarna, han som tvingade oss 😂 Det är hans förtjänst att vi är där vi är idag, en liten del iallfall;) 

Vi tänker att vi rundar av intervjun med 5 snabba:

– Favoritbakverk att baka? Citronmarängpaj & mini prinsess 
– Chokladpraliner eller tårta? Praliner
– Morgon- eller kvällsmänniska? Jag är morgonmänniska. Alma är inte det 😂
– Favoritfilm? Möt Joe Black
– Favorittårtfyllning? Hallonmousse med hallo

Mer härlig inspiration av tårtor hittar ni på BakeToYou s Instagram.

Glömt lösenordet?

Glömt ditt lösenord? Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Registrera dig hos Bakecake

Ett lösenord kommer att skickas till din emailadress.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our integritetspolicy.

Redan medlem?