• FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
  • FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
Search icon
Favorite
0
Cart icon

Tyllar & tyllkopplingar: allt du behöver veta om tyllar och tyllkopplingar!

Tyllar och tyllkopplingar förtjänar en alldeles egen spalt i bloggen, eller hur? I detta blogginlägg har vi samlat all information du behöver veta om vilka typer av tyllar som används till vad och också vilka tyllkopplingar som passar till vilka tyllar.

6 typer av tyllar

Tyllar brukar delas upp i olika kategorier beroende på utseende på själva toppen och det mönster de bildar. Inom respektive grupp finns det också olika storlekar där ändamålet för din spritsdekorering avgör vilken storlek som därmed blir passande. Tyllar delas ofta in i följande grupper; runda tyllar, stjärntyllar, drop flower tyllar, blad- och lövtyllar, petal-tyllar samt övriga tyllar

Runda tyllar
Runda tyllar är som de låter, runda i öppningen, och är perfekta att använda för att spritsa ut en frosting på en tårta eller ett bakverk. Runda tyllar i en mindre storlek används när du ska spritsa ut en skrift eller göra små prickar eller liknande.

Stjärntyllar 
Stjärntyllar är en mångsidig tyll och är en bra tyll för nybörjare. Med ett enkelt tryck på spritspåsen får du en stjärnformad design. Roterar du å andra sidan handen i cirklar får du vackra rosor och swirls.

Med stjärntyllar kan du spritsa fina blommor men också vackra dekorationskanter.

Drop flower decorating tip
Drop flower tyllen är en stjärntyll med ändar som är något slutna vilket gör dem enkla att spritsa blommor med. Med ett enda tryck på spritspåsen kan du därmed spritsa fina blommor. Du kan också spritsa blommor genom cirkulerande rörelser med handen.

Blad- och lövtyllar
Med blad- och lövtyllar spritsar du, som det också låter på namnet, blad och löv. Dessa tyllar är perfekta att använda för att göra dina spritsade blommor mer verklighetstrogna. Du kan också använda lövtyllar för att spritsa blomblad eller liknande.

Petal-tyllar
Med petal-tyllar kan du spritsa blomblad och dessa används främst för att spritsa blommor såsom tulpaner, rosor och andra blomster med. De kan också användas för att spritsa vackra kanter, volanger och enklare flerbladiga blommor med.

Övriga tyllar
Det finns också en mängd tyllar med sin specifika design och som inte heller går under någon av de övriga ovan nämnda kategorierna. Dessa inkluderar grästyllar, korgtyllar, fyllningstyllar och ryska tyllar för att bara nämna några. Grästyllen är en av de mest populära i denna kategori och kan användas för att spritsa gräs men också päls. Korgtyllen har både en platt och räfflad sida och är perfekt för att spritsa korgmönster. Fyllningstyllen används för att fylla muffinsar, donuts och andra bakverk med fyllningar. Ryska tyllar används för att spritsa blommor, tulpaner och andra blomkronor genom ett enda tryck på spritspåsen.

Tyllkopplingar

“En tyllkoppling använder du när du vill använda mer än en tyll per spritspåse. Med en tyllkoppling byter du enkelt tyllar och kan därmed använda samma spritspåse med dess innehåll till fler än bara en tyll. Tyllkopplingar finns i olika storlekar och består av två delar. Den första delen, basen, sätts in i påsen innan du fyller spritspåsen med fyllning. Den andra delen, själva ringen, används för att säkra din tyll på plats.”

Hur använder jag en tyllkoppling?

Beroende på vilken typ av spritspåse du använder, det vill säga om du använder en återanvändningsbar spritspåse eller om du använder en engångsspritspåse, kommer det också styra hur du använder din tyllkoppling. Här nedan finner du instruktioner för bådadelar.

  1. Skruva loss ringen från basen. Placera basen i spritspåsen, med den smala änden neråt, och tryck ner den så långt du kan.
  2. För engångsspritspåsar: använd en sax och gör en markör ca 0,5cm ovanför basens ände alternativt vid första gängans position. För återanvändningsbara spritspåsar: gör en markör med en penna på utsidan av spritspåsen vid basens ände.
  3. Dra bak basen mot det stora hålet av spritspåsen så att du kan klippa en öppning vid den gjorda markeringen.
  4. Placera önskad tyll ovanför tyllbasen.
  5. Trä över tyllkopplingens ring och skruva tills tyllen sitter fast och inte längre är ruckbar.
Måste jag använda en tyllkoppling?

Du behöver inte använda en tyllkoppling om du inte önskar att använda olika tyllar med en och samma spritspåse. Använder du engångsspritspåsar klipper du av änden på påsen så att tyllens ände får plats genom öppningen.

Hur vet jag vilken storlek på tyllkoppling jag behöver?

Det finns olika storlekar på tyllkopplingar och också tyllkopplingar från olika märken. Wilton standard-tyllkopping är kompatibel med alla standard-tyllar från Wilton (förutom Wilton 1M) men självklart även andra tyllar från olika märken i samma storlek. BakeCake standard-tyllkoppling passar även den alla standardtyllar från till exempel Wilton (förutom Wilton 1M), JEM och andra märken.

Den stora tyllkopplingen från Wilton passar de större tyllarna men självklart även till andra märken i samma storlek. Följande dekorationstyllar från Wilton passar denna stora tyllkoppling. Den stora tyllkoppling från BakeCake fungerar på samma sätt och passar även den till de större tyllarna. Denna stora tyllkoppling från Decora passar specifikt till ryska tyllar.

-♥-

Glömt lösenordet?

Glömt ditt lösenord? Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Registrera dig hos Bakecake

Ett lösenord kommer att skickas till din emailadress.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our integritetspolicy.

Redan medlem?