• FRI FRAKT ÖVER 1500 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
  • FRI FRAKT ÖVER 1500 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
Search icon
Favorite
0
Cart icon

Unicorn Kalas: såhär ordnar du ett magiskt Unicorn Party

Planerar du inför ett unicorn-kalas och önskar tips på hur du kan göra det på bästa sätt? Då har du kommit rätt! Trenden med unicorns, det vill säga det mytologiska väsendet avbildad som en vacker häst med horn i pannan, är här för att stanna. Unicorns har blivit en stor favorit som sträcker sig över många åldersgrupper och vi ser idag denna söta figur som mjukisdjur, tv-karaktärer på Netflix och inte minst som kalastema på barnkalas! Att anordna ett unicorn party kräver inte mycket mer än vad det gör till andra kalas och tillställningar. Gemensamma nämnare är just planering, research, förberedelser osv. Fortsätt läsa för tips och idéer på hur du kan anordna ett unicorn-kalas på bästa sätt!

10 viktiga detaljer för ett magiskt Unicorn kalas

Det sitter i detaljerna säger dem – vi håller med! En röd tråd mellan allt från dukning, dekorationer och detaljer på fikabordet på ett kalas sätter pricken över i:et och skapar magi! Vi har listat dekorationer och andra detaljer som bidrar till en riktigt lyckad och magisk fest.

1. Unicorn-ballonger

Ballonger är nog den första partydetaljen vi tänker på när vi hör ordet kalas och ett kalas utan ballonger blir inte riktigt ett kalas, inte sant? Låt ballonger utgöra en stor del av dekoreringen och gör det extra magiskt med.. unicornballonger! Fyll folieballonger och latexballonger i regnbågens färger med helium för en svävande och extra magisk effekt! Det går givetvis lika bra att fylla dem med vanlig luft och fästa med snöre.

2. Partyhattar ala Unicorn-style

Vad är väl ett kalas utan partyhattar? Dessa underbara uniorn-partyhattar i form av unicornhorn blir ett magiskt inslag på kalaset. Den glittrande hatten kommer i olika glittrande färger med tylldetaljer och band samt fästs i hårbotten med en klämma. Det vill säga mycket behagligare än den traditionella partyhatten med gummiband under hakan! Placera en hatt på varje gästs tallrik eller varför inte som en del i en goodiebag?

Söta unicorn-partyhattar med klämma istället för det klassiska snöret

3. Kakmått med enhörningar 

Funderar du på vad du ska servera till kalasfikat? Kakor är både enkelt att baka och brukar dessutom vara populärt på fikabordet bland gästerna – framförallt i en lite spännande form! Med dessa unicorn-kakmått får du nio spännande former på unicorn-kakor inklusive stjärnor, stjärnfall, unicorns och regnbågar. Stansa ut kakor av en klassisk mördeg och som dekoration ovanpå kan du stansa ut ett lock av sockerpasta eller marsipan av samma utstickare. Utstickarna är gjorda av rostfritt stål. Du kan också använda kakmåtten till att stansa ut figurerna i sockerpasta som du sedan kan använda som dekoration på en cupcake som på bilden! Oavsett är dessa utstickare ett måste.

4. Ballongbåge Unicorn

En iögonfallande ballongbåge i pastellfärger bidrar inte bara till en pampig känsla utan också till en fantastisk fotohörna eller entré! Montera upp ballongbågen snyggt vid ingången, ovanför dessertbordet eller på annan lämplig plats för en magisk present- och fotohörna. En ballongbåge är maffig som den är men vill du så kan även personifiera ballonbågen med grönska och blomster eller varför inte med en extra folieballong i temat.

5. Cake Pics till tårtdekoration

Har du en klar idé om vilken tårta du ska göra men funderar på hur du kan dekorera den för att den ska smälta in i unicorn-temat på bästa sätt? Cake pics eller så kallade cake toppers är ett enkelt sätt att förvandla en klassisk tårta till en tema-tårta och unicorn-temat är inget undantag! Denna uppsättning av cake toppers kommer i fem olika utföranden som definitivt skapar magi till tårtan. Förutom till tårta kan du givetvis även använda dessa för att dekorera cupcakes med. Här hittar du caketoppern. Väldigt mångsidiga med andra ord! Dessa cakepics kan självklart även kompletteras med en glittrande Happy Birthday-caketopper.

6. Papperstallrikar

Dukningen är minst lika viktig som ballongerna! Matcha tallrikarna med temat och duka upp med dessa skimrande papptallrikar i rosa iridescent. Det blir också snyggt att placera dessa underbara papptallrikar ovanpå en porslinstallrik om du planerar att servera både mat/tilltugg och fika på kalaset. Med papptallrikar sparar du självklart på den där extra disken som har en tendens att bildas under ett kalas men den främsta tanken är att det är en enkel och snygg detalj för att sätta dukningen i en speciell anda. Tallrikarna kommer i ett 6-pack och mäter cirka 23cm i diameter.

7. Goodie-bags

En goodiebag eller godispåse är alltid ett trevligt inslag på kalaset. Om du planerar att skicka med gästerna en godispåse så kan det kännas extra kul att göra det med godispåsar som passar temat! Spana in dessa söta godispåsar som har ett mönster i ljuvliga pastellfärger! Varje kit innehåller sex stycken och dessa kan du fylla med karameller, godis, enhörningsformade kakor och andra småsaker. Försegla sedan påsen med det medföljande praktiska klistermärket!

8. Vita enhörningsservetter

Gör dukningen enhetlig genom att addera dessa söta vita enhörningsservetter på bordet. Vem har sagt att du måste dekorera kalasbordet upp till öronen när hemligheten ligger i något så enkelt som i servetterna! Dessa fina servetter kommer i en förpackning om 20st.

9. Häng upp en Unicorn Piñata

Unicorn piñata blir både en fin dekoration och en rolig aktivitet för gästerna! Fyll med godis, klubbor, karameller och konfetti – endast fantasin sätter stopp! Vill du kan du dela ut några färgglada sjalar eller bara en enhörningsögonbindel för att täcka ögonen. Låt sedan var och en få försöka slå sönder piñatan tills det att godiset och innehållet faller ut.

Att försöka slå sönder en Unicorn-pinata fylld med godis och karameller blir garanterat en hit på kalaset!

10. Strössel Unicorn

Finns det egentligen något enklare och mer uppskattat än att servera fikat med lite strössel på? I denna underbara Unicorn strösselmix hittar du förutom små enhörningar även små blommor, härtan och konfettiformade strösselkorn i underbara färger! Perfekt att dekorera tårtan, cupcakesen eller glassen med.

Vad är ett uncorn-kalas utan unicorn-strössel? Underbar strösselmix till ett enhörningsparty!

3 idéer på fika till ett enhörningskalas

Funderar du på vad för typ av fika du ska bjuda på till unicorn-kalaset? Här är några tips och idéer att hämta inspiration från.

Unicorn-tårta

Ett kalas känns inte fulländat utan tårta och detsamma gäller givetvis även på ett unicorn-kalas! Att baka en tårta kan både kännas jättekul och samtidigt kanske svårt och tidskrävande – framförallt när du med stor sannolikhet har mycket annat att stå i inför den stora dagen. Kanske känner du dig också osäker på hur du kan dekorera tårtan? Det behöver absolut inte vara svårt att baka en tårta i ett unicorn-tema. Baka ditt favoritrecept på tårta och addera horn, öron och ögon i sockerpasta. Med en silikonform är det enda du behöver lite sockerpasta i två olika färger samt lite glitter om så önskas. Ett annat alternativ är att dekorera tårtan med en härlig strösselmix i pastellfärger och glöm inte en snygg passade caketopper på toppen! Föredrar du att inte baka alls går det såklart ofta att beställa skräddarsydda tårtor från ett närliggande konditori. Man måste inte alltid göra allt själv.

Magiska Popcorn

Popcorn är ett gott och smidigt snacks att förbereda och bjuda små kalasfirare på. Allt du behöver göra är att poppa lite popcorn och ringla choklad eller Candy Melts i valfri färg ovanpå. Glöm inte att pudra lite ätbart glitter på för den magiska effekten! Vänta tills chokladen har torkat helt och skär sedan popcornmassan i bitar och lägg upp snyggt på ett serveringsfat eller i små portionsskålar. Föredrar du popcorn ihop med salt blir rosa Himalayasalt också gott och snyggt!

Unicorn Cupcakes

Vem gillar inte muffins med en mjuk och len frosting på toppen? Cupcakes är alltid ett uppskattat och gott sött tillbehör på dessertbordet och funkar till och med som substitut för tårta. Som tårtor i miniformat helt enkelt! Spritsa en god frosting på varje muffins, kanske i regnbågens färger, och placera små horn och öron på toppen. Den lilla formen för öron och horn hittar du här.

Söta unicorn-cupcakes med söta små horn och öron gjorda smidigt i silikonform. Cupcakes gjorda av Elena Braccia

Tips för att arrangera en magisk enhörningsfest

Planering är A och O även när det kommer till kalas! Vi delar med oss av några tips för att unicorn-kalaset ska bli så lyckat som möjligt.

Bestäm om du ska köpa färdiga kalasdetaljer eller göra detaljerna själv

Oavsett vad för kalas du ska stå värd för kräver det en del förberedelser och jobb innan. Har du lust och tid över går det utmärkt att skapa egna DIY-dekorationer till kalaset, så som denna girlang eller andra passande detaljer, annars finns det självklart massor av unicorntillbehör online. Vill du kan du också använda bådadera, det vill säga både färdiga kalasdetaljer från butik men även dekorationer som du gör själv. En massa kalasdetaljer till ett unicorn-kalas hittar du här.

Välj ett färgschema 

Skapa ett visuellt magiskt intryck med ett enhetligt färschema. Välj dekorationer i starka, djärva färger eller dekorationer med en mer passiv estetik med exempelvis dekorationer i ljusa pastellfärger. Välj dekorationer och tårtans övergripande färger därefter.

Planera utifrån årstid och kalasets lokal

Visualiserar du ett magiskt unicornkalas utomhus, i ett soligt och varmt sagoland? Vinter- och höstkalas är minst lika magiska! Det finns mycket du kan göra inomhus för att skapa känslan av just skog inomhus. Dekorera lokalen med grönska och annan passande stämninsgivande back-drop. Om födelsedagsbarnet fyller år under vinterhalvåret kan du självklart fortfarande anordna ett unicornkalas. Förvandla lokalen till ett sagolikt och vackert vinterlandskap. Kanske med en vit ballongbåge?

Unicorninspirerat snacks

Önskar du bjuda på något hälosammare tilltugg kan det vara roligt att servera frukt på fruktspett, kanske i regnbågens färger om möjligt. Servera tilltuggen snyggt och praktiskt i en unicorn-pappersmugg! Vill du dekorera muggarna själv kan du klistra dit enhörningsögon och sätta dit horn med sugrör som stöd. Annars finns det färdiga pappmuggar med unicorn-tema att köpa.

Förbered ett dessertbord och en tårta med enhörningstema

En födelsedagsfest blir inte fulländad utan tårta. Förbered ett dessertbord och låt enhörningstårtan utgöra centrum på bordet. Omge tårtan med passande kakor och tillbehör. Cupcakes, chokladbollar och andra klassiska bakverk kan du enkelt förvandla till unicorn-bakverk med strössel i enhöringstema så får du en röd tråd genom hela dessertbordet.

Bjud in en enhörning

Om det finns möjlighet och utrymme kan det bli kul att bjuda in en riktig enhörning till kalaset! Hyr in en ponnyhäst och låt gästerna få ta ett varv på ponnyn på tomten eller någonstans i närområdet. Kanske en magisk ridtur i skogen? Är hästen van vid hästutrustning kanske det även finns möjlighet att få fästa ett litet färgglatt unicornhorn på hästens man. Ponnyridning på kalas brukar alltid vara uppskattat!

Gör i ordning ett Photo Booth

Sätt upp ett fotobås och föreviga kalasets magiska stunder. Att montera upp ett fotobås är alltid en rolig idé! För att göra fotohörnan till en så rolig aktivitet som möjligt kan man använda sig lite rolig rekvisita såsom huvudbonader med horn, färgglada peruker, gosedjur av enhörningar osv. Utöver det kan du sätta upp en vacker bild som bakgrund. Glöm inte fotografen 😉

Förse gästerna med huvudbonader

Sätt gästerna i stämning med roliga och fina enhörningshuvudbonader. Låt gästerna göra sina egna horn genom att förse var och en av dem med kraftigare papper, lim, glitter, färg osv. Förutom att de är roliga att ha på sig blir det också magiska detaljer på korten!

Glömt lösenordet?

Glömt ditt lösenord? Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Registrera dig hos Bakecake

Ett lösenord kommer att skickas till din emailadress.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our integritetspolicy.

Redan medlem?