Cakepops, perfekt avrundning på kaffet och som tillbehör på dessertbordet! Dessa cakepops gräddar du direkt i ugnen i en färdig form för just cakepops, så smidigt! Doppa dem sedan i smält choklad och dekorera med strössel eller annan dekoration. Så praktiskt och slutresultatet blir givetvis både gott och snyggt! De söta självhäftande rosetterna på pinnen blir givetvis pricken över i:et.
Enkla och roliga Sugar Cookies till Halloween, gjorda på kakdeg dekorerade med kristyr. Perfekt för dig som är nybörjare inom bakning och dekorering dessutom!
Vispa smör och socker i en stor skål med elvisp tills blandningen ljusnar och blir luftig. Tillsätt sedan äggen samt extrakten till blandningen.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål och tillsätt dessa torra ingredienser lite i taget till smörblandningen, under vispning. När blandningen har samlats till en boll är du klar med vispandet. Degen ska inte vara för klibbig och fastna på fingrarna.
Dela upp degen i två delar och kavla ut respektive deg på mjölad bänk till en tjocklek på ca 0,5cm
Doppa kakmåtten i lite mjöl vid varje tillfälle och stansa ut formerna
Baka i ugnen i ca 8-11 minuter eller tills kakorna är lätt gyllenbruna
Lägg över de färdiggräddade kakorna på ett bakgaller för avsvalning
Kristyr
Värm upp kakglasyren enligt instruktioner på förpackningen och dekorera kakorna drekt med den uppvärmda glasyren.
Vill du dekorera med kristyr ovanpå ett lager av kristyr låter du det understa lagret stelna något vilket tar ca 15 minuter. Strössel lägger du på direkt, på så vis stelnar det bäst. Vill du täcka kakan med kristyr ända ut till kakans ände så kan du lägga kakorna på ett bakgaller för att låta kristyren rinna ner. Låt sedan kakorna stelna helt under ca 1h. Klart! Spana in videon nedan för inspiration.