Ett avsvalningsgaller är ett essentiellt bakredskap som används efter gräddningens gång för att de nygräddade bakverken ska kunna svalna på såväl över- som undersidan. Med detta bakredskap kommer bakverken nämligen upp från köksbänken något och ångan elimineras därmed nedtill så att du slipper kondens och fuktiga bottnar. Här hittar du avsvalningsgaller, bakgaller och pizzagaller i olika storlekar och utföranden. Välj mellan runda, rektangulära och bakgaller i flera våningar!
Sortera
Sortera efter nyhet
Sortera efter mest sålda
Sortera efter lägsta pris
Sortera efter högsta pris
Precis som bakgaller används i ugnen under gräddingens gång för att få en jämn luftcirkulation och gräddning används ett avsvalningsgaller efteråt för att låta nybakade bullar, bröd och kakor svalna ordentligt. Detta redskap är perfekt för dig som gillar att baka och som vill ha det bästa resultatet på dina bakverk! Våra avsvalningsgaller i rostfritt stål och med non-stick-beläggning avhåller bakverken från att fastna i gallret plus att de är enkla att rengöra.
Ett vikbart bakgaller tar mindre förvaringsplats i köksskåpet. Vårt vikbara avsvalningsgaller i tre våningar ger plats för många bullar och kakor, perfekt för dig som regelbundet bakar en större mängd per tillfälle. De olika våningarna sparar dig dessutom plats på köksbänken.
Ett bakgaller kan förutom till bakverk självklart även användas till pizzor! Stjälp upp den färdiggräddade pizzan på gallret och upplev skillnaden som det gör med botten.
Ett annat användningsområde för ett avsvalningsgaller är att använda det som ett droppgaller när du exempelvis ska hälla på en glaze ovanpå en tårta. Då placerar du helt enkelt gallret ovanpå en ren plåt eller form och sen kan du börja att hälla på glasyren. Den överflödiga glasyren hamnar på så sätt smidigt i behållaren. Läs mer om hur du lyckas med en tårta täckt med mirror glaze här. På samma sätt kan du använda gallret när du ska dekorera dina chokladpraliner med choklad eller liknande.