Cirka 24 styck
Ingredienser:
Gör såhär:
1. Sätt på ugnen på 175 grader. Rör ihop smör, jordnötssmör, farinsocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt ägget och rör ihop till en smet.
2. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke och sikta ner i smeten.
3. Forma 24st bollar av smeten och lägg på plåten. Känns degen kletig och svårhanterad kan du prova att blöta händerna för att enklare kunna forma kakorna.
4. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Gör en fördjupning i kakorna med ett runt föremål medans de fortfarande är varma. Vi gjorde två stycken fördjupningar för en tvådelad kropp till spindeln men det går lika bra med en. Använd exempelvis änden av en slev och låt sedan kakorna svalna innan du dekorerar kakorna.
5. Smält chokladknapparna i vattenbad och häll i en spritspåse. Spritsa ett streck på chokladkulan, fäst sockerögonen och låt stelna i kylskåpet en stund.
6. Spritsa ben på spindeln och placera en chokladkula i varje fördjupning. Förvara i tät burk i kylen.
Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!
Din epostadress kommer inte att visas.
1 sockerkaksform Lite träning krävs Upp till 40 min Klassiskt recept på detta omtyckta bakverk. Smaksättningen på denna sockerkaka kan...
Fortsätt läsaDessa pumpa-bakelser är den perfekta höstiga läckerheten som förgyller fikabordet, och som inte minst passar till Halloween. Inuti denna bakelse...
Fortsätt läsaCakepops, perfekt avrundning på kaffet och som tillbehör på dessertbordet! Dessa cakepops gräddar du direkt i ugnen i en färdig...
Fortsätt läsaRecept av Wilton Cakepops, perfekt avrundning på kaffet och som tillbehör på dessertbordet! Dessa cakepops gräddar du direkt i ugnen i...
Fortsätt läsa