• FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
  • FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
Search icon
Favorite
0
Cart icon

Monster Chocolate Chip Cookies

Läckra, mjuka och sega chocolate chip cookies förvandlade till roliga monster med hjälp av nonstop och sockerögon. Hemligheten i detta receptet är användningen av svart kakao som inte bara ger den intensiva svarta färgen men som också bidrar till rika och goda kakaotoner. En kaka som definitivt måste testas och som passar utmärkt till Halloween!





Cirka 16st

Lyckas Lätt

Upp till 40 min

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 110g farinsocker (ca 1,5 dl)
  • 110g strösocker (ca 1,5 dl)
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 3/4 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 210gr vetemjöl (ca 3,5 dl)
  • 40 g svart kakaopulver (ca 3/4 dl)
  • 15 g brunt kakaopulver (ca 1/4 dl)
  • 150g chokladknappar (eller choklad hackad i bitar)

Garnering:

Nonstop (M&M går också bra)
Sockerögon

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Blanda smöret med socker och salt tills smeten precis går ihop. Var noga med att inte blanda för mycket då för mycket luft i smeten riskerar att kakorna mister sin kladdiga karaktär.

2. Tillsätt vaniljsocker och ägg och rör ihop.

3. Sikta de torra ingredienserna i en separat skål och tillsätt i två steg under tiden som du vispar på låg hastighet.

4. När smeten är så gott som igenomblandad kan du tillsätta chokladknapparna. Rör om försiktigt för hand med en spatula.

5. Låt degen vila i ca 30 minuter i kylskåp och dela den sedan i 16st lika stora bitar. Forma till runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper (8st på varje plåt är lagom eftersom kakorna kommer att flyta ut). Tryck i några nonstop och grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12-14 min.

6. Kakorna kommer att ha flutit ut på plåten så använd ett glas eller något annat med rund form och återskapa den runda formen. Det är viktigt att göra detta direkt när de kommer ut ur ugnen eftersom kakorna snabbt stelnar. Tryck i sockerögon i kakorna medan de fortfarande är varma så att ögonen sitter fast ordentligt. Klart! Dina Monster Chocolate Chip Cookies är nu redo att ätas!

Tips! Följ gärna bakecake.se på Instagram för tips och idéer!
Slut i lager Kakaopulver Intensivt Svart Intense Deep Black 1kg - Van Hauten

Kakaopulver Intensivt Svart Intense Deep Black 1kg – Van Houten

195.00 kr
Van Houten
Slut i lager Mörkbrunt Kakaopulver 1kg - Van Houten
-10%

Mörkbrunt Kakaopulver 1kg Rich Deep Brown – Van Houten

229.00 kr 255.00 kr
Van Houten
Slut i lager Belgisk Vit Choklad, 1 kg - Callebaut W2

Belgisk Vit Choklad, 1 kg – Callebaut W2

199.00 kr
Callebaut

Recensioner

Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!

Skriv en recension

Din epostadress kommer inte att visas.

Glömt lösenordet?

Glömt ditt lösenord? Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Registrera dig hos Bakecake

Ett lösenord kommer att skickas till din emailadress.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our integritetspolicy.

Redan medlem?