Detta recept på glutenfri tårta till midsommartårta är det perfekta valet för de som önskar en tårta utan, eller behöver undvika, gluten denna speciella dag. Med luftiga bottnar, krämig fyllning och färska sommarbär kommer denna ljuvliga glutenfria midsommartårta att väcka en stor beundran hos dina gäster – utan att kompromissa med varken smak, konsistens och utseende!
GLUTENFRI TÅRTBOTTEN:
RABARBERKOMPOTT:
MASCARPONEFROSTING:
DEKORERING:
Gör såhär:
TÅRTBOTTEN
RABARBERKOMPOTT
MASCARPONEFROSTING
MONTERING
På samma sätt som du kan förbereda en traditionell tårta i förväg kan du även förbereda en glutenfri midsommartårta på förhand. Däremot bör tårtbotten bakas så nära midsommarafton som möjligt för att den ska behålla sin färskhet och konsistens. Att baka tårtbotten 1-2 dagar i förväg är inga problem. Se bara till så att tårtbotten förvaras i en lufttät förpackning eller täckt med plastfolie för att undvika att den torkar ut. Montering av tårtan kan göras dagen innan. Att göra det dagen innan midsommar gör bara att den blir saftigare. Dekoreringen av bär görs däremot med fördel samma dag som tårtan ska ätas eftersom bären kan avge vätska efter en viss tid efteråt. Planera din tid väl så att du kan njuta av en saftig och läcker glutenfri tårta till midsommar.
En glutenfri tårta kan bakas med olika typer av glutenfria mjölsorter, såsom mandelmjöl, rismjöl, bovetemjöl eller majsmjöl. Andra ingredienser som ägg, socker, smör eller olja, samt glutenfria bindemedel som xantangummi eller fiberhusk, kan också användas i receptet. Denna tårta har bakats med en färdig glutenfri bakmix.
Möjligheterna för smaker och dekorationer i en glutenfri midsommartårta är lika breda som för en vanlig tårta. Du kan välja bland olika fyllningar som bär, chokladkräm, vaniljkräm och färsk frukt. När det gäller dekorationer kan du använda färska blommor, bär, marsipan eller fondant.
Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!
Din epostadress kommer inte att visas.