Att göra eget godis är både roligt och enkelt. Detta recept ger dig ett godis utan tillsatt socker som dessutom är fritt från tillsatser. Frukt i sig har en fantastisk naturlig sötma och frukten i sig går att variera efter smak och tycke. Här har vi valt att addera lite honung för extra sötmna men det går lika bra med exempelvis stevia och björksocker eller helt enkelt skippa den extra sötningen överhuvudtaget. Perfekta munsbitar för både stora som små!
Lyckas lätt
Ca 50 st
Ingredienser:
Du behöver:
Gör såhär:
1. Blanda samman alla ingredienser förutom gelatinpulvret i en kastrull och låt koka upp.
2. Mixa blandningen med hjälp av en stavmixer och sila bort kärnorna med hjälp av en finmaskig sil eller en saftduk.
3. Häll i gelatinpulvret lite i taget under omrörning och låt koka upp. Dra sedan kastrullen från värmen.
4. Använd en pipett för att portionera ut blandningen i en silikonform som du på förhand har penslat med lite neutral matolja. Låt godiset svalna och ställ in i kylskåpet. Godiset kan du sedan smidigt ploppa ut från formen och godiset är klart! Godiset håller sig i kylskåp i ett par dagar.
Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!
Din epostadress kommer inte att visas.
Cirka 15 – 20 styck Lyckas lätt Upp till 40 Min Recept på vita chokladbräck som toppas med underbara röda...
Fortsätt läsaCirka 14 styck Lite träning krävs Upp till 60 Min Recept på en mjuk hemgjord kola som dekoreras med vit...
Fortsätt läsa6 styck Lite träning krävs 60 Min Recept på superenkla men sååå goda marsipanbollar, med smak av kaffe, choklad och...
Fortsätt läsaRecept av Valerie Edenholm Chokladklubbor i form av hjärtan, fyllda med jordgubb och vit choklad. Roliga att göra och dekorera och...
Fortsätt läsa