• FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 14 DAGARS RETURRÄTT
  • Up till 50% REA
  • FRI FRAKT ÖVER 699 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 14 DAGARS RETURRÄTT
  • Up till 50% REA
Search icon
Favorite
0
Cart icon

Hemmagjorda Geléhjärtan

Bjud dina nära och kära på hemmagjorda geléhjärtan! Geléhjärtan hör Alla Hjärtans Dag till och givetvis blir de extra roliga att få bjuda på när de är just egentillverkade. För bäst resultat kan du låta gelégodiset stå till sig under någon dag så lägger sig sockret med perfektion på ytan, annars finns en risk att sockret smälter om det görs för tidigt.





Recept av: Elena Braccia

Cirka 35st

Lyckas Medel

Tid: 2 dagar

Geléhjärtan liggandes i en sockrig skål och ovanpå silikonform
Hemmagjorda geléhjärtan är alltid uppskattat! Foto: Elena Braccia

Recept på hemmagjorda geléhjärtan


Ingredienser:

  • 5st gelatinblad
  • 50 g strösocker (ca 1/2 dl)
  • 150 g djupfrysta hallon
  • Vatten
  • 25 g glukossirap (ca 2 msk)
  • 1/2 msk citronsaft

Garnering:
Strösocker

Du behöver:

Doseringstratt
Silikonform Geléhjärtan 35st


Gör såhär:

DAG 1:

1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

2. Tina hallonen, mixa till en puré och sila bort kärnorna genom att använda en finmaskig sil. Tillsätt citronsaften och den mängd vatten som du behöver för att du totalt ska få 125g vätska. Till detta behöver du en köksvåg men har du inte det kan du tillsätta en halv deciliter ungefär.

2. Koka upp glukos, strösocker och hallonblandningen i en kastrull. Låt koka på medelhög värme tills sockerkristallerna har lösts upp.

3. Plocka upp gelatinbladen från vattnet, krama ur och lägg ner dem i kastrullen och låt de smälta. Dra bort kastrullen från värmen och låt svalna.

5. Pensla silikonformen med lite neutral matolja. När geléblandingen har svalnat något kan du använda en knäcktratt för att portionera ut massan alternativt använda en sked och droppvis fördela innehållet i varje fördjupning.

6. Låt stelna i rumstemperatur i ett par timmar, gärna över natten.

DAG 2:

Låt med fördel geléhjärtanen torka i 24h innan du rullar de i socker. Genom att låta de torka i ett dygn lägger sig sockret med perfektion på ytan. Om det görs för tidigt finns det nämligen en risk att sockret smälter och du får då klibbiga och fuktiga godisbitar. Det går lika bra att göra geléhjärtan utan socker, då skippar du bara detta momentet. Lycka till med dina hemmagjorda geléhjärtan och glöm inte att paketera dem fint i en presentförpackning.

Hur länge håller sig hemmagjorda geléhjärtan?

Geléhjärtan som rullas i socker bör ätas upp inom ett par dagar. Rullar du de däremot inte i socker håller de sig längre, allra längst håller de sig i en burk i kylen. Detta recept är anpassat efter den silikonform som har använts och ger 36st goda geléhjärtan. Lycka till!

Tips! Följ gärna bakecake.se på Instagram för tips och idéer!
Hjärtan 35st Silikonform | Mousseform
-15%
6BlackCart

Hjärtan 35st Silikonform | Mousseform

119.00 kr 140.00 kr
BakeCake
Slut i lager Ekologiskt Gelatin 10-pack- Dr.Oetker

Ekologiskt Gelatin 10-pack- Dr.Oetker

29.00 kr
Dr.Oetker

Recensioner

Inga recensioner än. Bli den första att ge en recension!

Skriv en recension

Din epostadress kommer inte att visas.

Glömt lösenordet?

Glömt ditt lösenord? Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Registrera dig hos Bakecake

Ett lösenord kommer att skickas till din emailadress.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our integritetspolicy.

Redan medlem?