• FRI FRAKT ÖVER 1500 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
  • FRI FRAKT ÖVER 1500 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
Search icon
Favorite
0
Cart icon

Perfekt Hög Tårtbotten Vanilj

Rated 0 out of 5

1st Tårtbotten

Lyckas lätt

60 Minuter

Tårtbotten bakas efter bakformens storlek:

18 cm: 2 ägg ,1 tsk bakpulver, 1/4 tsk vaniljpulver

20 cm: 3 ägg, 1 tsk bakpulver, 1/4 tsk vaniljpulver

24 cm: 4-5 ägg, 1,5 tsk bakpulver, 3/4 tsk vaniljpulver

26 cm: 5-6 ägg, 2 tsk bakpulver, 3/4 tsk vaniljpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 150-175 grader

  1. Ta fram 3st lika stora glas och knäck äggen i det första glaset
  2. Fyll det andra glaset med strösocker så att det finns lika mycket socker som ägg
  3. Det tredje glaset fylls med hälften vetemjöl och hälften potatismjöl
  4. Tillsätt bakpulver och vaniljpulver i mjölglaset och blanda för jämn fördelning
  5. Vispa sedan ägg och socker vitt och pösigt, ca 1-2 minuter
  6. Mjölblandningen ska nu försiktigt siktas ner i äggsmeten och blandas runt med en slickepott
  7. Klä en sprintform med bakplåtspapper och häll över smeten
  8. Grädda tårtbotten i mitten av ugnen i ca 25-45 minuter. Testa om kakan är färdig med en provsticka efter ca 25 minuter i ugnen. Obs! Öppna inte ugnen innan då det kan göra att hela tårtbottnen sjunker ihop.
Slut i lager Springform Extra Djup 18cm - Patisse

Springform Extra Djup 18cm – Patisse

149.00 kr
Patisse
Slut i lager Bakplåtspapper 10cm x 25cm - Patisse

Bakplåtspapper 10cm x 25cm – Patisse

49.00 kr
Patisse

Glömt lösenordet?

Glömt ditt lösenord? Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Registrera dig hos Bakecake

Ett lösenord kommer att skickas till din emailadress.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our integritetspolicy.

Redan medlem?