• FRI FRAKT ÖVER 1500 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
  • FRI FRAKT ÖVER 1500 KR
  • 100% NÖJD KUNDGARANTI
  • 30 DAGARS RETURRÄTT
Search icon
Favorite
0
Cart icon

Studentfest – Allt för din perfekta och oförglömliga studentfest!

Då var det dags igen, tiden på året där alla glada studenter ska fira en av de största händelserna i livet. Studenten är en glädjes tid, fullt med framtidsutsikter och frihet. Idag är studenten en viktig milstolpe i mångas liv och definitivt någonting som är värt att firas!

Det viktigaste är kanske att införskaffa en studentmössa och fin klänning eller kostym, men till studentfesten kan du fixa alla möjliga dekorationer som ballonger, tallrikar, girlanger och servetter! För vad vore egentligen en studentfest utan alla de fina dekorationerna som bidrar till den bästa dagen? Vi ger dig tips på dekorationer och andra roliga saker som kommer göra din studentfest till en oförglömlig kväll!

Dekorera i traditionella färger

När många tänker på student är färgerna gult och blått starkt förknippat med studenten, men en sak många glömmer är att björkris och andra gröna blad förekommer mer än någon annan färg. Du har björkris eller annan grönska på studentflaket, du får kanske ett par blommor med fina gröna blad, ja grönt är också en vanlig studentfärg!

Dekorera dina muggar, tallrikar eller servetter i en härlig grön nyans – det kommer ge din studentfest en härlig känsla av sommar! Eller varför inte pynta med björkris eller annan grönska på borden och stolarna?

Vitt är också en traditionell student- eller examensfärg och du kan exempelvis dekorera med gröna ballonger och en vit bordsduk.

Inget säger fest som ballonger

Det finns väl ändå inget festligare än ballonger? Och det är en given dekoration i studentfirande. Ballonger gör det där lilla extra på alla tillställningar och för att få ballongerna att stå rakt upp från borden eller golvet behöver du fylla ballongerna med helium och knyta fast någon form av tyngd i dem. Här hittar du hela vårt utbud av ballonger!

Foto: Petra Bohman

Lys upp festen

Det spelar ingen roll om din studentfest är inomhus eller utomhus, lys upp festen med fina ljusslingor på borden eller lägg en ljusslinga i en genomskinlig burk för en extra mysig känsla, då behöver ni inte gå hem när det mörknar ute och kan fortsätta festen långt in i natten.

Bjud på något gott tilltugg

En smarrig och rolig dekoration är att du kan plocka fram boxar med snacks till var och en av gästerna efter maten. Enkelt, gott och en extra trygghet om man inte vill dela snacks med någon annan. Ps. Kolla så ingen av dina vänner har någon allergi ifall du vill bjuda på nötter eller liknande.

En annan rolig detalj du kan bjuda på är enkla studentmössor av marshmallows som du sätter på en pinne eller sugrör – en perfekt dekoration för ditt champagneglas! Sockerpärlor blir jättefint till mössans knapp. Här kan du läsa mer om hur du gör studentmössor av marshmallows.

Foto: Johanna Toftby

Glömt lösenordet?

Glömt ditt lösenord? Ange ditt användarnamn eller din e-postadress. Du kommer att få en länk för att skapa ett nytt lösenord via e-post.

Registrera dig hos Bakecake

Ett lösenord kommer att skickas till din emailadress.

Your personal data will be used to support your experience throughout this website, to manage access to your account, and for other purposes described in our integritetspolicy.

Redan medlem?